Προσοχή! Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

τηλέφωνο παραγγελιών 2310 278301

- 10%

Εικαστικά Μαθήματα, για το δημοτικό και το γυμνάσιο

Αρχική τιμή: 10,00  
9,00
Κερδίζετε : 1,00 (10%)
Σε Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Οι παρακάτω ασκήσεις και κείμενα έχουν δημιουργηθεί για τις ανάγκες της διδασκαλίας μου, μαθημάτων ζωγραφικής σε παιδιά δημοτικού σχολείου στους ‘χώρους’ μιας σχολής χορού, ενός βιβλιοπωλείου και των επιμορφωτικών προγραμμάτων ζωγραφικής της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Ε. Στην προσπάθειά μου να μάθουν τα παιδιά τις αρχές τη ζωγραφικής, είχα στη σκέψη μου όχι μόνο να μην πειράξω την ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού, αλλά φυσικά και να την ενισχύσω μέσα στα όρια την ομάδας (τις /τους φίλους /ες του) που διάλεγε αυτό για να κοινωνικοποιηθεί.
Η ζωγραφική είναι μια απόδειξη του τι σημαίνει να εκφραστεί ο κόσμος του παιδιού μέσω των εικόνων. Τα παιδιά θέλουν, με τη βοήθεια πάντα ενός ευαισθητοποιημένου δασκάλου, να δώσουν αξία στον υποκειμενικό τους κόσμο, ενώ ταυτόχρονα ομαδοποιούνται ή καλύτερα κοινωνικοποιούνται ομαλά.

 

περιέχονται:
Α) Παιδαγωγικοί και μαθησιακοί στόχοι (παιδαγωγικές σκέψεις)
Β) Σχόλια σχετικά με τα εικαστικά στάδια ανάπτυξης (κυρίως σε παιδιά δημοτικού) από 4 ερευνητές και σχόλια σχετικά με την διαθεματική προσέγγιση της τέχνης.
Γ) 100 Ασκήσεις ζωγραφικής (25 διαθεματικές)
Δ) Και 45 σύντομα συγγραφικά κείμενα παραμυθένιου περιεχομένου.

Προμηθευτής:
Μέθεξις
Μορφή:
Βιβλίο
Διαστάσεις:
14*21
ISBN:
978-618-5226-57-2
Αριθμός Σελίδων:
160
Έτος Έκδοσης:
2018
Συγγραφέας:
Δημήτρης Πετρόπουλος
Επιμέλεια:
Θ. Ζωγράφος