Προσοχή! Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

τηλέφωνο παραγγελιών 2310 278301

- 10%

Η χρηματοπιστωτική κρίση στην Ελλάδα

Αρχική τιμή: 20,00  
18,00
Κερδίζετε : 2,00 (10%)
161
Σε Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων
«αν περιοριζόμαστε στον ορθολογισμό, αν κάνουμε αυτή την υπόθεση και μόνο αυτή την υπόθεση, τα αποτελέσματα από την άποψη των επιχειρησιακών ουσιαστικών θεωρημάτων θα είναι πολύ αδύναμα.»
(Α. Παπανδρέου 1950)

Τα λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου απηχούν σε ολόκληρο τον κόσμο που υποφέρει από την παγκόσμια οικονομική κρίση, υπενθυμίζοντας συνεχώς την ανεπάρκεια της ορθόδοξης θεωρίας. Τα ορθόδοξα θεωρήματα είναι «πολύ αδύναμα», όπως μας είπε πριν από περίπου 70 χρόνια ο Ανδρέας, ο οικονομολόγος. Ο οικονομολόγος Ανδρέας, αυστηρός κριτικός των ορθόδοξων αξιώσεων, δεν θα είχε εκπλαγεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις συνέπειες της κρίσης, ειδικά για την Ελλάδα. Η παραδοχή της ορθολογικής αξίωσης των ορθοδόξων οικονομιών απαιτεί αναθεώρηση ή ακόμα και καλύτερη εγκατάλειψη για την ανάπτυξη ρεαλιστικών και πρακτικών θεωρήσεων. Το βιβλίο του Γιάννη Μαραγκού επιστημονικού υπεύθυνου έκδοσης, παρέχοντας μας μια συλλογή από κεφάλαια από διεθνείς, αξιοσέβαστους συγγραφείς, προσπαθεί πραγματικά να εμπεριέχει σιωπηρά το πνεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου για την επίτευξη αυτού του στόχου. Τα κεφάλαια που δημοσιεύονται είναι σε θέση να εξηγήσουν, να αξιολογήσουν και να αναδιοργανώσουν την οικονομική θεωρία. Οι συνέπειες και ο διεθνής αντίκτυπος της ελληνικής χρηματοπιστωτικής κρίσης, όπως αναλύθηκαν από τους συγγραφείς στο βιβλίο, παρέχουν ένα πλαίσιο για την ακριβή εξέταση της κρίσης πέρα από το «ορθολογικό αξίωμα». Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το βιβλίο του Γιάννη Μαραγκού, είναι μια συμβολή τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική θεωρία και προτείνω ολόψυχα το βιβλίο χωρίς κανένα δισταγμό.

Παναγιώτης Ρουμελιώτης
Επίτιμος Καθηγητής
Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος Δ.Σ. Τράπεζας Αττικής
Προμηθευτής:
Μέθεξις
Μορφή:
Βιβλίο
Διαστάσεις:
17*24
ISBN:
978-618-5226-55-8
Αριθμός Σελίδων:
388
Έτος Έκδοσης:
2018
Συγγραφέας:
Συλλογικό
Επιμέλεια:
Γιάννης Μαραγκός